Werkkleding langs spoor wordt Oranje

.
Vanaf 1 juli 2019 wordt het voor werkers langs of op het spoor verplicht om fluor oranje werkkleding te dragen. Leidinggevenden of verantwoordelijken voor aanrijdgevaar dragen vanaf dat moment fluor gele werkkleding. De wijziging geldt voor zowel hoofdspoorwegen als lokale spoorwegen. Tot op heden droegen werkers langs het spoor fluor gele werkkleding. De maatregel geldt officieel al sinds januari, maar tot juli wordt oranje kleding met daaroverheen een geel vest ook nog geaccepteerd. Hetzelfde geldt voor medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid, maar dan gaat het om gele kleding met een oranje vest. De kleur wordt veranderd om meer uniformiteit te creëren tussen diverse branches.

ZICHTBAARHEID NIET AFHANKELIJK VAN KLEUR Het zorgen voor een hoge zichtbaarheid blijft het belangrijkste doel van de veiligheidskleding die werkers langs het spoor dragen. Dit is echter niet de reden voor de kleurverandering. Er zit geen verschil in de mate van zichtbaarheid van fluor oranje werkkleding en fluor gele werkkleding. Dit bleek uit een onderzoek van RailAlert, de brancheorganisatie van spooraannemers. Beide kleuren voldoen aan de zichtbaarheidseisen. De zichtbaarheid hangt vooral af van de achtergrond en dus niet van de kleur van de werkkleding. Zodoende was er geen veiligheidsreden om vast te houden aan de fluor gele werkkleding.

UNIFORMITEIT MET DE BOUWSECTOR De voornaamste reden voor de overstap naar fluor oranje werkkleding is het creëren van uniformiteit met de bouwsector. Werkers langs het spoor hebben namelijk ook vaak projecten in de bouw. Ook werkers langs de openbare weg droegen altijd al fluor oranje werkkleding, geheel volgens de richtlijnen van Rijkswaterstaat. Vanaf nu hoeft er dus niet elke dag gewisseld te worden tussen fluor gele en fluor oranje werkkleding.

FLUOR ORANJE WERKKLEDING VAN TRICORP Wacht dus niet te lang en zorg ervoor dat je op tijd je nieuwe fluor oranje werkkleding in huis hebt. Bekijk nu nog onze uitgebreide collectie van fluor oranje werkkleding.